Stichting Ken Je kracht Den haag/The Hague is Homes
Den Haag/The Hague is Home
Nieuws & Archief Foto's
Stichting  →  Profielen pagina

Profielen

 
Anita Susila Ramsaran  e/v Dwarka

Mijn story

 

Ik ben geboren en getogen in Suriname en op mijn 18e jaar – vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname - naar Nederland gekomen. Als getrouwde vrouw stapte ik het vliegtuig in, met mijn zoon van 11 dagen oud, hoe moeilijk het ook was. Met de gedachten dat ik een rooskleurig toekomst tegemoet zou gaan.

Ik heb wel prachtige kinderen en kleinkinderen waar ik dagelijks van geniet, maar ik heb daarvoor eerst een lange eenzame weg voor moeten afleggen.

Op zeer jonge leeftijd ging er van alles mis. Als jonge moeder, nog zoekende hoe het is om een ouder te zijn, was er een periode waarbij ik geen raad wist. Ik zocht wijsheid in mijn omgeving, maar dat was er helaas niet. Ik putte kracht uit mijn kinderen, vooral mijn twee oudste zonen waren mijn steunpilaren. Ik wilde mijn kinderen een ander leven en wijsheid meegeven dan wat ik zelf had gekregen en had ervaren. Mijn gezin en mijn kleinkinderen zijn mijn bron van inspiratie. Met de ondersteuning van mijn echtgenoot kan ik mijn passie volgen. Belangrijk voor mij is geluk, gezondheid en liefde in het leven.

Mijn motto:

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Opleidingen, werk en vrijwilligerswerk

 

In 1978: Modevakschool Costumière-Coupeuse afgerond.
In 1987 opleiding: Computerboekhouding/systeembeheerder op middelbare niveau afgerond met een baby van drie maanden oud.
1991-1992 avond kappersopleiding afgerond
1992-1995 verschillende trainingen en cursussen afgerond op gebied van financieel-administratief.
2005-2008 SPW-niveau 3 richting Kinderopvang afgerond.

Werk ervaring:
In 1988 kreeg ik een baan aangeboden bij de G.G.D  in Amsterdam op het secretariaat (statistiek bijhouden van de doven en slechthorende geboren baby).Binnen het jaar was ik gepromoveerd om op het veld te gaan werken met de schoolarts.
In 1989 ben ik verhuis met mijn kinderen naar Den Haag. Bijna 2 jaar heb ik dagelijks gereisd van Den Haag naar Amsterdam voor mijn werk met mijn jongste dochter.
In 1991 kreeg ik een baan aangeboden bij de luchtmacht op de afdeling ziekmelding. Hier heb ik een jaar gewerkt. Na mijn huwelijk in 1992 heb ik samen met mijn echtgenoot een bedrijf opgezet.
1993-1994 gewerkt bij Provincie Zuid-Holland afd. dienst en verkeer.
1999-2005 gewerkt bij Blijf van mijn lijf huis te Den Haag als Coördinatrice huisvrouw.

Vrijwilligerswerk:

Vanaf 1985 tot op heden heb ik veel vrijwilligers verricht o.a.:

Als omroepster bij Vahon Hindoestani Radio. Cultureel medewerkster en activiteitenbegeleidster Werkzaamheden voor scholieren en ouderen. Penningmeester. Vrouwen educatieve groep. Praatgroep voor vrouwen. Coördinatrice (Kreade) Feestcomité/kinderactiviteiten voor scholieren en ouderen.

Zaterdag school: Vrouwen educatieve groep, cultureel medewerkster en activiteitenbegeleidster Huiswerkbegeleiding.

Ik kom uit een sociaal bewogen en gedreven gezin. Mijn ouders zeiden altijd “Je diploma is je eerste man. Probeer je boontjes zelf te doppen, wees niet afhankelijk van iemand.’’ Dit is mijn drijfveer in het leven geworden.

Als hindoestaanse vrouw ben ik zeer beschermd opgevoed. Dus dat maakte de reis van overleven nog moeilijker. Ondanks dat ik mezelf kapot werkte om mijn kinderen te kunnen verzorgen, overspannen raakte en eenzaam voelde, ben ik doorgegaan. Door die reis te maken en te ervaren, ontstond de drang bij mij om andere vrouwen die het moeilijk hebben bij te staan. Al gauw toen ik mezelf kon redden, hielp ik andere vrouwen die zich kwetsbaar voelden.

Nu dat mijn kinderen groot geworden zijn, heb ik wat meer tijd om mezelf te ontwikkelen op de manier waarop ik wil! Ik ben door de jaren heen een sterke vrouw geworden. Ik laat mezelf niet snel uit het veld slaan!

 

Door mijn eigen verhaal ben gedreven om andere vrouwen te helpen die het even niet meer zien zitten, een duwtje in de rug nodig hebben of zich juist willen door ontwikkelen tot power vrouwen.

 

Ik wil een luisterend oor hebben voor anderen en behulpzaam zijn om andere zelfredzaam te maken.

In samenwerking met Stichting Samen Maakt Sterk (SMS) ben ik als coördinator van de vrouwengroep begonnen in mei 2018 vanuit de huiskamer. We waren gedreven door onze eigen verhalen om andere vrouwen te helpen die het even niet meer zien zitten, een positief duwtje in de rug nodig hebben of zich juist willen ontwikkelen tot powervrouwen.

Mijn eerste stap bij de stichting Ken Je kracht was op 21 februari 2019. De oprichting van onze stichting werd een feit. Samen met de vrijwilligers, het bestuur en de algemene bestuursleden willen wij kwetsbare Haagse vrouwen in hun kracht zetten! Dit willen we doen door vrouwen te inspireren, te motiveren, educatie te geven en in het zonnetje te zetten, want dat verdienen ze!

Tegelijkertijd willen we ons ook kwetsbaar opstellen. We zijn een jonge stichting, die momenteel heel hard haar best doet om zich op een zo goed mogelijke manier in te zetten voor andere Haagse vrouwen. In deze reis kunnen wij nog heel wat hulp gebruiken. We zijn er nog niet, maar de wilskracht en drive is er wel!

Stichting Ken Je Kracht is er voor alle Haagsche vrouwen in Den Haag e.o.!

Voel je welkom, ongeacht afkomst, leeftijd of opleidingsniveau. U kunt meeprofiteren van de expertise en ervaring van stichting Ken Je Kracht.

 

 Biddia Anita Ramrekha
 Een echte team-player met veel ervaring op het gebied van de financiële administratie. Ik ben zeer gemotiveerd om altijd goede resultaten neer te zetten. Goed kunnen plannen en organiseren behoren ook tot mijn kwaliteiten. Cijfermatig ben ik sterk en geniet van het werken met cijfers. Daarnaast kan ik prima alleen en zelfstandig werken. Mijn interesse is breed en ik vind het fijn om met verschillende werkzaamheden bezig te zijn.

Werkervaring:
 04/2016 – 09/2016   Financieel administratief medewerker, H-10-Inkoopbureau, Zoetermeer 08/2015 – 04/2016   Financieel administratief medewerker, Gemeente Zoetermeer 11/2015 – 04/2016   Financieel administratief medewerker, Centraal Subsidiebureau, Den Haag 11/1980 – 02/2014   Medewerker Financiën, LEI, Finance & Control, Den Haag

Opleiding:

2017-2019     HBO Sales en Accountmanagement, Hogeschool Rotterdam, diploma

2018               EHBO, Rode Kruis, Den Haag, certificaat

2018               AED, Rode Kruis, Den Haag, certificaat

2017               WFT, Adviseur Zorgverzekering, diploma

2017               Nederlands, Europese CEF-standaard B2, certificaat

2003-2005     SEPR-1 en SEPR-II Toerisme, diploma

1995-1996     Praktijkdiploma Boekhouden, Praehep, Den Haag, certificaat

1993-1995     VWO, Educatief Centrum, Den Haag, certificaten voor Nederlands en Engels

1978-1980     HAVO-V, GPA Dordrecht, diploma

1975-1980     MAVO-IV, Dordrecht, diploma

Computervaardigheid: Microsoft Office (Word, Excel, PPP), ABBA, Oracle Fin, GWS4ALL, SAP.

 
Mila Kishoendajal
 

Ik ben en woon in Den Haag.

Geboren in Paramaribo, Suriname en sinds 1968 in Nederland.

Ik ben moeder van 3 schattige kinderen en trotse grootmoeder van 4 kleinkinderen.

Opleiding:

·     Genoten opleiding Mavo/Havo, Radiojournalistiek, Toneel op de Academie.

·     Vertrouwenspersoon / Zorgprofessional.

Werkervaring:

·     Secretaresse geweest bij voormalig PTT/ Radiocontroledienst (Den-Haag en Groningen).

·     Begeleidster bij Zorginstelling Compaan.

Expertise:

·      Ervaring opgedaan in vele Hindoestaanse toneelstukken en als Radiopresentatrice met een wekelijkse info-bulletin en Ambassadeur.

·      vrijwilligster Terminale Zorg tot op heden.

Op 9 oktober 2019 ben ik Koninklijk onderscheiden. Ik heb een lintje in naam van de Koning mogen ontvangen voor mijn inzet voor maatschappelijke diensten. Een mooie waardering vind ik en ben er heel blij mee.

In het dagelijks leven stel ik me graag positief op en mijn denkwijze is oplossingsgericht. Qua karakter ben ik vooruitstrevend en samenwerkend. Met stichting KJK hoop ik mooie doelen te realiseren.

Overige profielen zijn in bewerking

 Mila Kishoendajal

 
NOTE OF COPYRIGHTS: We are a foundation to help people in The Hague. Nothing is copy right protected on our website. You are welcome to copy and use what you want, except our two logos, you may copy them, but you may not use them as your own logos. Thank you for your understandings. Powered by Stichting KJK Logo  2020
NOTE OF PRIVACY: We do not use cookies at this time, we do not collect information of our website visitors and if you contact us, then we use the information you send us only to contact you back and to try our best to fullfill your request.